RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypt forbannet på USA og Storbritannia etter flystyrten


FLYSTYRT PÅ SINAI: 224 mennesker døde da et russisk charterfly styrtet på Sinaihalvøya i Egypt 31. august.
FLYSTYRT PÅ SINAI: 224 mennesker døde da et russisk charterfly styrtet på Sinaihalvøya i Egypt 31. august. Foto: Mohamed Abd El Ghany (Reuters)
Sist oppdatert:
Egyptiske myndigheter kritiserer USA og Storbritannia for å lekke informasjon flystyrten til mediene, men ikke dele informasjonen med Egypt.

– Vi forventet at den tekniske informasjonen som var tilgjengelig, ville bli gitt til oss i stedet for å bli kringkastet i mediene på denne måten, sier utenriksminister Sameh Shoukry.

Opplysningene fra britisk og amerikansk etterretning som har lekket ut i mediene de siste dagene, har fått en rekke lands myndigheter, inkludert Norge (les egen sak), til å stanse flygninger til Sinaihalvøya av sikkerhetshensyn.

Dette har gjort at ferien til rundt 170 nordmenn kanselleres, og  nordmennene som oppholder seg på feriestedet, blir fløyet hjem søndag.


Egyptiske myndigheter har ikke fått se etterretningen som antyder at flystyrten i Sinai skyldes en bombe, opplyser den egyptiske utenriksministeren.

Utenlandske allierte har ignorert egypternes oppfordring til tettere samarbeid i kampen mot terrorisme, hevder utenriksministeren. Shoukry sier det blir feil å spekulere om årsaken til flystyrten som kostet 224 menneskeliv, de aller fleste russiske turister. Han påpeker imidlertid at regjeringen i Kairo ikke utelukker noen teorier.

Det knyttes stor spenning til en pressekonferanse senere lørdag ettermiddag, der den egyptiske lederen for etterforskningen av flystyrten er ventet å komme med nye opplysninger om flykatastrofen forrige lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere