*Nettavisen* Nyheter.

Egypt forbereder seg på folkeavstemning

Kairo (NTB-Reuters): For første gang siden Mohamed Mursi ble avsatt som president, skal egypterne gå til stemmeurnene denne uka. Valget står mellom å si ja eller nei til en ny grunnlov.

Fordi Det muslimske brorskap oppfordrer til å boikotte folkeavstemningen, er det nesten helt sikkert at det vil bli et overveldende ja til den nye grunnloven.

Hvor stor valgoppslutningen blir kan være en god indikasjon på hvor populær den militærstøttede regjeringen er, mener flere analytikere.

Avstemningen om en ny grunnlov er en viktig del av regjeringens overgangsplan for Egypt. Hvis den blir vedtatt, vil den erstatte grunnloven som ble signert av Mursi for litt over ett år siden.

Den nye lovteksten fjerner omstridte islamistiske formuleringer, og styrker institusjoner som rettsvesenet, det militære og politiet.

Staten oppfordrer så mange som mulig til å avlegge stemme på tirsdag og onsdag. Den håper at valgoppslutningen og antallet ja-stemmer blir høyt, og slik gir legitimitet til det nye regimet, skriver nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.