RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypt forbereder seg på nye demonstrasjoner

Kairo (NTB-AFP-DPA): Både tilhengere og motstandere av Egypts president Mohamed Mursi forberedte seg på nye protestaksjoner fredag.

Flere opposisjonsgrupper har varslet at de vil demonstrere over hele landet når fredagsbønnen er ferdig. De avviser Mursis oppfordring til de største politiske gruppene i landet om å samle seg til det han kaller en «omfattende nasjonal dialog».

Fredag skal også flere av dem som mistet livet i de voldsomme sammenstøtene utenfor presidentpalasset i Kairo onsdag, begraves. Begravelsesfølgene kan fort utvikle seg til nye protester og sammenstøt.

Samtidig oppfordrer landets islamister alle som støtter Mursi, om å delta i en motdemonstrasjon. Det er ikke klart om Det muslimske brorskap, som Mursi tilhører, også vil delta i denne demonstrasjonen.

Torsdag holdt president Mursi en tale der han holdt fast på det kontroversielle vedtaket om å gi seg selv utvidede fullmakter. Han understreket imidlertid at dekretet bare skal gjelde til folkeavstemningen om grunnloven er avholdt 15. desember, uansett hva utfallet av avstemningen blir.

Minst sju mennesker mistet livet og over 600 ble skadd i uroen onsdag. Samtidig har minst fire av Mursis rådgivere trukket seg de siste dagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere