*Nettavisen* Nyheter.

Egypt i valgmodus

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egyptere fortsatte å strømme til valglokalene torsdag for å delta i landets historiske presidentvalg. Fremmøtet er ventet å bli stort ettersom dagen er nasjonal fridag.

Valget startet onsdag og strekker seg over to dager. Torsdag morgen dannet det seg mindre køer foran skoler og andre bygninger som brukes som valglokaler. Det ventes at køene øker utover dagen, etter at myndighetene gjorde dagen til fridag slik at alle offentlig ansatte får anledning til å avlegge stemme.

- Jeg er veldig lykkelig fordi vi kan velge president. Jeg kom for å stemme i går kveld, men det var for lang kø. Så nå er jeg tilbake, sa 26 år gamle Dina al-Badri, som ventet på å avlegge stemme i det velstående nabolaget Heliopolis i Kairo.

- Jeg har bestemt meg for hvem jeg vil stemme på ut fra partiprogrammene, men alle i min familie stemmer på noen andre, sa hun.

Rundt 50 millioner egyptere er stemmeberettiget ved det første valget i deres levetid der det er mulighet for å velge mellom mange kandidater. Den første valgdagen gikk stort sett rolig for seg, bortsett fra at presidentkandidaten Ahmed Shafiq opplevde å få kastet stein og sko etter seg da han stemte i Kairo.

Shafiq anses som representant for det gamle regimet ettersom han var statsminister under den styrtede presidenten Hosni Mubarak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.