RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypt kritiserer stans i våpenhjelp fra USA

Kairo (NTB-Reuters-DPA): Egypt kritiserer USAs beslutning om å stanse deler av den militære og økonomiske støtten til makthaverne i Kairo. Egypterne vil ikke gi etter for amerikansk press, sier en talsmann.

USA varslet onsdag at våpenleveranser og pengestøtte stanses i påvente av at prosessen med demokratisering av Egypt skal skyte fart. Det egyptiske utenriksdepartementets talsmann Badr Abdelatty tok torsdag kraftig avstand fra dette.

- Avgjørelsen var gal. Egypt vil ikke bøye seg for press fra amerikanerne og fortsetter på veien mot demokrati slik den er fastlagt i veikartet, sa Abdelatty med henvisning til en politisk arbeidsplan som regjeringen i Kairo har lovet skal føre fram til frie valg.

Hæren i Egypt avsatte i juli i år den islamistiske presidenten Mohamed Mursi, innsatte en overgangsregjering og la fram arbeidsplanen. Men USA mener demokratiseringen går for langsomt og forsøker derfor nå å presse fram et høyere tempo.

De midlertidige innskrenkningene i militærstøtten er på flere hundre millioner dollar, sier diplomater ifølge nyhetsbyrået DPA. Blant annet settes leveranser av kampfly, kamphelikoptre og stridsvogner på vent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere