Egypt omgjør omstridt terrorlov

Egypt har gått med på å revidere landets omstridte terrorlov, som har truet journalister med fengsel om de omtaler terroraksjoner på annet vis enn det myndighetene ønsker.

16.07.15 08:07

Egyptiske journalister som sprer «uriktig informasjon om terrorangrep, i strid med offisielle kunngjøringer» risikerer i henhold til loven som ble vedtatt 1. juli fengsel i inntil to år.

Massive protester fra egyptiske medier har imidlertid fått regimet til å slå retrett, og onsdag besluttet regjeringen at det får være nok med saftige bøter i slike saker.

– Regjeringen har besluttet å fjerne trusselen om fengsel og erstatte den med høyere bøter. De kan være på alt fra 200.000 til 500.000 egyptiske pund (mellom 210.000 og 520.000 kroner), sier regjeringstalsmannen Hossam al-Qawish til nyhetsbyrået MENA.

En talsmann for det egyptiske journalistforbundet, Khaled al-Balchi, er fortsatt svært kritisk til loven og mener at det vil være helt umulig for egyptiske journalister å betale så høye bøter.

– Denne loven bygger på totalitær logikk og er et forsøk på å kneble alle opposisjonelle stemmer her i landet, sier han.

Amnesty International deler dette synet og betegner loven som et åpenbart angrep mot ytringsfriheten.

– Dersom denne loven vedtas, vil den bli nok et redskap for å knuse all opposisjon, sier Said Boumedouha i Amnesty.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag