RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypt tar rotta på Europa og USA

Sist oppdatert:
Vi reiser mer på pakketur, og stadig oftere til Egypt. Antall pakketurer til landet har tredoblet seg i forhold i fjor.

Antall pakketurer til storbyer som Paris og London ble halvert i årets første tre måneder, sammenlignet med samme periode fjor. Også til USA ble antall pakketurer halvert, i følge feriestatistikken fra Norsk Reiselivsforum.

Pakketurismen til Egypt har derimot tredoblet seg. Kanasiøyene økte besøket med 28%.

- Nye og større fly, flere avganger samt en ny aktør på markedet i år er hovedårsaken til økningen til Gran Canaria og Egypt. I tillegg har markedet nå sett at forhold som gjorde at folk hadde en viss skepsis til Egypt som reisemål, er borte, sier Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon.

Gjør det selv

Forsdahl forklarer tilbakegangen i de europeiske og amerikanske storbyene med at flere velger å lage sine "egne pakker":

- Dette er steder hvor lave flypriser frister folk til å kjøpe hotell og flyseter direkte. At man da ikke har samme forbrukersikkerhet og at utgifter til transfer etc kommer i tillegg, er antagelig ikke viktig - foreløpig, forklarer Forsdahl.

Totalt var det 19.000 flere pakketurister i 1. kvartal 2004 sammenlignet med samme periode i 2003. Dette er en økning på nesten 12 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere