*Nettavisen* Nyheter.

Egypt teller døde etter islamistiske protester

Kairo (NTB-Reuters): Egypts islamister lover nye demonstrasjoner, og enkelte vil også ta til våpen. Fredag ble minst 30 personer drept og over 1.000 såret i voldsomme sammenstøt mellom motstandere og tilhengere av avsatte Mohamed Mursi.

06.07.13 12:52

I sentrum av Kairo deltok både tilhengere og motstandere av den avsatte presidenten i gatekamper til langt på natt. Det ble brukt både stein, kniver, brannbomber og køller, mens hærens stridsvogner kjørte rundt i gatene og forsøkte å roe gemyttene.

De blodigste sammenstøtene fant sted i kystbyen Alexandria, der 14 personer ble drept og 200 såret.

Uroen brøt ut etter at Det muslimske brorskapet, som nå er satt på den politiske sidelinjen, oppfordret sine tilhengere til å gjøre fredag til en motstandens dag. Mursi ba om ikke-voldelige protester, men slik gikk det ikke. Det tok flere timer å roe situasjonen.

Lørdag morgen var det relativt stille i hovedstaden, men deler av sentrum var dekket av glassbiter og murstein som følge av de voldsomme sammenstøtene noen timer før. Landets helsemyndigheter opplyser at 30 personer mistet livet under protestene, mens 1.138 ble såret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.