RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypt vil ikke ha nødlån fra IMF

Kairo (NTB-Reuters): Egypts regjering avviser at landet trenger et nødlån fra Det internasjonale pengefondet (IMF) for å komme gjennom en akutt økonomisk krise.

Bare omfattende strukturelle tiltak som del av en omforent pakkeløsning med IMF kan gjøre noe med landets økende budsjettunderskudd, mener Egypts planleggingsminister Ashraf al-Araby.

Egypt ønsker å gjenoppta samtalene med IMF om en omfattende hjelpepakke på totalt 4,8 milliarder dollar, eller vel 27 milliarder kroner. Disse forhandlingene ble lagt på is i desember.

Men IMF har ikke svart offentlig på henvendelsen, og analytikere mener fondet virker lite lystent på å fremforhandle en totalpakke mens det råder politisk kaos i Egypt.

Al-Araby sier likevel det bare er en pakkeløsning som er aktuelt, og at Egypt ikke trenger noe nødlån for å komme seg gjennom den akutte økonomiske krisen.

Mens president Mohamed Mursi sliter med å få kontroll over de voldelige demonstrasjonene i landet, kommer det stadig flere dårlige økonomiske nyheter. Søndag viste ferske tall at inflasjonen øker kraftig, noe som rammer landets fattigste hardest og kan utløse nye demonstrasjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere