*Nettavisen* Nyheter.

Egyptere demonstrerte mot landets militærstyre

Kairo (NTB-Ritzau): Minst 10.000 demonstranter var fredag samlet på Tahrir-plassen i Egypts hovedstad Kairo for å protestere mot landets militærstyre.

Det opplyser øyenvitner til avisen Al-Masry Al-Youm.

Demonstrantene ropte slagord mot det egyptiske militærrådet, som overtok styringen av landet etter at president Hosni Mubarak ble styrtet for knapt ett år siden.

Førstkommende onsdag er det nøyaktig ett år siden demonstrasjonene mot Mubarak begynte på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo, og det vil aktivistene markere med en ukes aksjoner og protester mot militærrådet.

Aktivister fra ungdomsbevegelsen 6. april har delt ut løpesedler med krav om at militærrådet umiddelbart overlater makten til den nyvalgte nasjonalforsamlingen, og at det må holdes presidentvalg innen to måneder, skriver Al-Masry Al-Youm.

Mange demonstranter kritiserer også militærstyret for dets planer om å holde offisielle arrangementer på Tahrir-plassen for å markere årsdagen for demonstrasjonene samtidig som 12.000 personer fortsatt sitter fengslet i landets militærfengsler, skriver avisen videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.