RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypterne stemmer over ny grunnlov

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egypterne gikk lørdag til urnene for å stemme over den omstridte grunnloven, som i hovedsak er utarbeidet av president Mohamed Mursi og hans islamistiske allierte.

Mursis liberale kritikere hevder grunnloven bidrar til å gjøre splittelsen i Egypt enda dypere. Opposisjonen sier nei fordi grunnlovsforslaget etter dens mening ikke reflekterer viljen til alle 83 millioner egyptere. Forslaget er for islamistisk og tråkker på rettighetene til landets minoriteter, blant dem Egypts kristne, mener kritikerne.

Mursis tilhengere sier derimot at forslaget er nødvendig for at Egypt skal gå videre på veien mot demokrati.

Panelet som skulle utarbeide grunnloven, var totalt dominert av islamistene, ettersom sekulære og liberale krefter trakk seg fra forsamlingen i protest mot islamistenes fremgangsmåte.

Den første delen av avstemningen lørdag 15. vil foregå i Kairo og andre store byer. Offisielle resultater blir ikke offentliggjort før etter at andre runde 22. desember også er avsluttet.

Likevel ventes det at detaljer vil lekke ut og gi en sterk antydning om hvilken vei vinden blåser. Det er ventet at forslaget vil bli vedtatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere