RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypterne stemmer over ny grunnlov

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Valglokalene i Egypt åpnet tirsdag morgen for folkeavstemningen om en ny grunnlov, foreslått av landets militærstøttede myndigheter. De fleste som deltar, vil trolig stemme ja.

Det muslimske brorskap og flere andre islamistiske grupper har oppfordret til boikott, og mye av spenningen knytter seg til hvor stor valgdeltakelsen blir.

Valglokalene er åpne tirsdag og onsdag, og det er den første avstemningen som holdes etter at militæret avsatte landets første demokratisk valgte president Mohamed Mursi i sommer.

- Hovedprosjektet i militærkuppet, som var å knuse Brorskapet og ødelegge dets mulighet til å komme tilbake i politikken, vil lykkes, sier Rasmus Boserup til nyhetsbyrået Ritzau. Han var tidligere leder av Dansk-Egyptisk Dialogcenter i Kairo og er nå forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.

Boserup peker på at den nye grunnloven vil innebære at partier med religiøst grunnlag forbys og at militærets rolle styrkes. Dessuten vil sivile fortsatt kunne stilles for militære domstoler, mens islam får mindre betydning. Samtidig sikres egypterne en rekke demokratiske rettigheter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere