Egyptisk advokat mishandlet til døde under avhør

To medlemmer av Egypts hemmelige politi er pågrepet, anklaget for å ha torturert en advokat døde under et avhør.

27.02.15 03:53

Advokaten Karim Hamdy var pågrepet, anklaget for regjeringsfiendtlig aktivitet og ulovlig våpenbesittelse. Kort tid etter at han at han ble avhørt av to offiserer fra det hemmelige politiet ved en politistasjon i Kairo, døde han, skriver Ahram Online.

Obduksjonen avdekket store hodeskader og brudd i ribbein og flere andre steder på kroppen.

De to offiserene som sto for avhører av Hamdy er nå pågrepet, anklaget for å ha torturert advokaten til døde.

Ikke første gang

Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen EIPR er det ikke første gang at pågrepne har blitt mishandlet til døde ved politistasjonen i Matariya, en bydel der Det muslimske brorskap står sterkt.

I fjor døde minst tre andre på politistasjonen, uten at noen til nå er stilt til ansvar for dødsfallene.

Ifølge Ahram Online tilhører de to pågrepne offiserene Egypts hemmelige politi, som både har ansvaret for statens sikkerhet og for å slå hardt ned på tilløp til opposisjon, først og fremst fra Det muslimske brorskap.

Brutale metoder

Det hemmelige politiet var beryktet for sine brutale metoder under tidligere president Hosni Mubarak, men ble omorganisert og fikk nytt navn etter at han ble styrtet i 2011.

Etter at Egypts militære styrtet landets folkevalgte president Mohamed Mursi i 2013, og tidligere forsvarssjef Abdel-Fattah al-Sissi kom til makten, skal mange av de tidligere offiserene ha fått tilbake sine gamle jobber.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjoner er tortur av fanger svært vanlig i Egypt, og bare unntaksvis blir de ansvarlige stilt til ansvar når noen mishandles til døde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.