RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egyptisk politi til aksjon mot organisasjoner

Kairo (NTB-Reuters-DPA): Politi og påtalemyndighet i Egypt har ransaket kontorene til en rekke menneskerettsorganisasjoner i Kairo.

Politiaksjonene ble gjennomført torsdag ettermiddag og var rettet mot 17 organisasjoner som jobber for menneskerettigheter og demokrati.

- Sikkerhetsstyrker som sier de er fra statsadvokatens kontor, er i ferd med å ransake våre kontorer. De tar alle dokumenter og bærbare PC-er, sier en ansatt ved National Democratic Institute (NDI) til nyhetsbyrået Reuters.

Det statlige nyhetsbyrået MENA sier aksjonene er et ledd i etterforskningen av utenlandsk finansiering av denne typen frivillige organisasjoner.

- Sikkerhetsaksjonen blir gjennomført for å skremme aktivister og menneskerettsforkjempere som har tatt til orde mot undertrykking og tortur, sier Det arabiske nettverket for menneskerettsinformasjon, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Flere av organisasjonene som fikk besøk av påtalemyndigheten torsdag, mottar støtte fra USA. Utenriksdepartementet i Washington ber egyptiske myndigheter stanse det amerikanerne omtaler som trakassering av medlemmer i frivillige organisasjoner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere