RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egyptisk statsavis hevder Mursi må gå

Kairo (NTB): Mens Egypts største statlige avis hevder hæren akter å kvitte seg med presidenten onsdag, sier militærkilder at det fortsatt gjenstår en rekke diskusjoner før planen er klar.

President Mohamed Mursi er ventet å enten gå av eller å bli fjernet fra makten når tidsfristen hæren har satt for å løse landets politiske krise går ut onsdag ettermiddag, skriver flaggskipet i den egyptiske statspressen, Al-Ahram.

Avisa hevder videre at veikartet inneholder opprettelsen av en «nøytral overgangsregjering» ledet av en militær leder. Overgangsperioden skal angivelig vare i ni til tolv måneder, mens en ny grunnlov skisseres i påvente av nytt presidentvalg. En kilde i den egyptiske hæren avviser påstandene og sier det neste ventede skrittet er å kalle inn «politiske, sosiale og økonomiske skikkelser» til å forhandle om veikartet.

«Al-Ahram kjenner til at når 48-timersfristen de væpnede styrker har satt utløper, er det i de påfølgende timene ventet at en av to ting vil skje: Enten at Mursi kunngjør at han trer av, eller at hærens veikart for fremtiden erklærer at han fjernes», heter det i Al-Ahram ifølge nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere