RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egyptisk valgkomité undersøker klager

Kairo (NTB-Reuters): Egypts valgkomité vurderer klager på presidentvalget, som kan etterlate egypterne med det mange anser som et dilemma: islamistisk byråkrat eller oppgulp fra det tidligere regimet.

Hvem som skal møtes i den andre runden, var mandag morgen ikke offisielt, men statlige medier mener det blir en duell mellom Det muslimske brorskaps Mohamed Mursi og Ahmed Shafiq, som var statsminister under tidligere president Hosni Mubarak.

Dermed kan det bli kamp om sentrumsvelgerne, og begge de to kandidatene har vært kasteballer mellom møter med forskjellige politiske krefter, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Kappløpet om koalisjoner har begynt, melder den statseide avisen Al-Ahram.

Men fire presidentkandidater kritiserer måten valget er blitt gjennomført på, opplyser generalsekretæren for valgkomiteen, Hatem Bagato. Både Shafiq, venstreorienterte Hameed Sabahy, den moderate islamisten Abdel Moneim Abol Fotouh og tidligere leder for Den arabiske liga, Amr Moussa har levert klager.

Tidligere president i USA, Jimmy Carter, er stort sett trygg på valgprosessen, til tross for at observatører fra Carter Center har avdekket flere uregelmessigheter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere