RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egyptiske opposisjonsledere vil ikke møte Kerry

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-AFP): Den egyptiske opposisjonslederen Mohamed ElBaradei sier nei til å møte USAs utenriksminister John Kerry. ElBaradeis kollega fra Den nasjonale redningsfronten Hamdeen Sabahy vil heller ikke snakke med Kerry.

De to politikerne liker ikke at USA har bedt opposisjonen ta sin varslede boikott av valget på ny egyptisk nasjonalforsamling i april opp til ny vurdering. Kerry var ventet til den egyptiske hovedstaden Kairo fredag.

- Jeg har fått en invitasjon, som jeg avslo, og Dr. ElBaradei har gjort det samme. Vi ønsker å gjøre det klart at vi avviser amerikansk press, sa Sabahy i et intervju med den egyptiske fjernsynskanalen ONTV.

Opposisjonen i Egypt har forsøkt å øke presset mot den islamistiske presidenten Mohamed Mursi med demonstrasjoner og trusler om boikott av valget. Valget innledes i april og skal strekke seg over tre måneder.

Den nasjonale redningsfronten har krevd at det stilles garantier for innsyn i avviklingen av valget. Den klager over det den mener er utilbørlig amerikansk støtte til Mursi, som anklages for å ha forrådt verdiene bak revolusjonen som førte til president Hosni Mubaraks fall. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere