RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egyptiske politifolk dømt for drap

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-Reuters-DPA): En egyptisk domstol har dømt fem politifolk til ti års fengsel for å ha medvirket til drap under opprøret mot tidligere president Hosni Mubarak i fjor.

De fem skjøt med skarpt mot ubevæpnede demonstranter.

Dommene falt tirsdag og er de første i sitt slag mot det egyptiske politiet, som er beskyldt for å stå bak hundrevis av dødsfall under revolusjonen. To andre politifolk ble dømt til ett års betinget fengsel, mens ti andre ble frifunnet, opplyser en av dommerne i saken.

Dommene kan ankes til en høyere rettsinstans og er derfor ennå ikke rettskraftige, påpeker nyhetsbyrået DPA. Alle tidligere rettssaker mot sikkerhetsfolk som deltok i angrep mot demonstranter i Egypt, har endt med frifinnelse.

Rundt 800 mennesker ble drept under urolighetene i den egyptiske hovedstaden Kairo og andre steder i landet i januar og februar i fjor. Onsdag innledes valget på ny president etter den avsatte Hosni Mubarak.

Mubarak, hans innenriksminister Habib al-Adly og seks andre tidligere toppledere står for retten i Egypt, tiltalt for å ha gitt ordre om drap på demonstranter. Kjennelser i denne saken ventes avsagt lørdag om halvannen uke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere