*Nettavisen* Nyheter.

Egypts fremste sosialistleder støtter militært inngrep

Kairo (NTB-Reuters): Hamdeen Sabahi, leder av Egypts største venstreorienterte parti, mener det er bra at militæret har avsatt landets islamistiske president. Han forventer at det vil gå kort tid før demokratiet er på plass igjen.

06.07.13 09:38

De som kaller militærets inngripen et kupp, fornærmer det egyptiske folket, mener Sabahi. Han viser til at millioner av mennesker på forhånd protesterte mot president Mohamed Mursi og krevde at militæret skulle gripe inn.

- Denne handlingen har ført til forsoning mellom folket og hæren etter en lang periode med kjølig avstand, sier sosialistlederen i et intervju med Reuters. Sabahi var kandidat i presidentvalget i fjor og ble nummer tre.

Intervjuet ble gitt fredag samtidig som tilhengere og motstandere av den avsatte presidenten støtte sammen i flere egyptiske byer.

Sabahi vil at den liberale politikeren Mohamed ElBaradei blir utnevnt til ny statsminister i en overgangsperiode. Han håper det ikke vil gå mer enn seks måneder før en ny grunnlov er på plass og det kan holdes valg på ny nasjonalforsamling og president.

ElBaradei er tidligere leder for Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og ble tildelt Nobels fredspris i 2005. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.