*Nettavisen* Nyheter.

Egypts militærråd vil ikke la én gruppe dominere

Kairo (NB-AFP): Lederen for det mektige militærrådet i Egypt vil ikke la én gruppe dominere landet. Dette nører opp under konflikten med den nyvalgte presidenten og hans støttespiller Det muslimske brorskap.

- Egypt faller ikke. Landet er for alle egyptere og ikke bare for én gruppe. De væpnede styrkene vil ikke tillate det, sier feltmarskalk Mohamed Hussein Tantawi, ifølge den egyptiske nyhetsbyrået MENA. AFP skriver at han tydelig sikter til bevegelsen Det muslimske brorskap.

Tantawi, som ble overgangsleder i Egypt da Hosni Mubarak ble avsatt etter opprøret i landet, kom med uttalelsen kort tid etter samtaler med USAs utenriksminister Hillary Clinton. Under møtet skal hun ha oppfordret militærrådet til å støtte overgangen til folkestyre.

Egypt er midt i en kompleks maktkamp mellom den nyvalgte, islamistiske presidenten Mohamed Morsy og SCAF, de væpnede styrkenes øverste råd. Clinton er i landet for å snakke med partene i konflikten, i tillegg til kvinnelige aktivister og koptiske kristne. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.