Egypts opposisjon avviser dialog

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egypts viktigste opposisjonskoalisjon vil ikke være med på dialogmøter med president Mohamed Mursi fordi de mener invitasjonen ikke er oppriktig ment.

28.01.13 18:14

Mursis anmodning om dialog er «tom for innhold», mener Mohamed ElBaradei, en av lederne i opposisjonskoalisjonen Den nasjonale redningsfronten.

Opposisjonen stiller klare betingelser for å gå inn i samtaler med president Mursi, som har bakgrunn fra islamistbevegelsen Det muslimske brorskap. Han må blant annet erkjenne et ansvar for blodbadet som har rammet Egypt de siste dagene, krever opposisjonen.

Mursi tok initiativ til samtaler med opposisjonen for å løse den politiske krisen i landet og få slutt på voldsbruken som har rammet flere byer under demonstrasjonene mot myndighetene de siste dagene.

De siste dagene har landet igjen vært preget av stor uro, som startet idet 21 personer ble dømt til døden for opptøyer under en fotballkamp for snart ett år siden. Uroen har i løpet av fem dager krevd minst 50 menneskeliv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.