*Nettavisen* Nyheter.

Egypts politiske fløyer i gatekamper

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Demonstranter av ulike slag deltok i gatekamper utenfor palasset til Egypts president onsdag. Tre av presidentens rådgivere varsler at de går av.

05.12.12 20:32

Både tilhengere og motstandere av president Mohamed Mursi var ute i Kairos gater for å kjempe for sin sak. Etter hvert rykket politiet inn for å skille demonstrantene som angrep hverandre med stein og bensinbomber. Likevel fortsatte kampene i sidegater, ifølge en journalist fra AFP. Nærmere 60 mennesker ble skadd i kampene, opplyser helsearbeidere.

Sammenstøtene fant sted i nærheten av presidentpalasset, der tusenvis av opposisjonstilhengere, blant dem både liberalere, sosialister og kristne, dagen før samlet seg for å kreve Mursis avgang.

- Egypt fortjener bedre enn en mumifisert elite som bare sørger for sine egne interesser, eller en trangsynt gruppe som ikke har noen forståelse for landets interesser, sa Fattah i en direktesending ifølge nyhetsbyrået DPA.

Fattah er professor i statsvitenskap. Han sier at de tre allerede for en uke siden ga beskjed om at de ville gå av, men at de har forsøkt å løse problemene slik at de kunne blitt værende i sine verv. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.