RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Egypts valglokaler forlenger åpningstiden

Sist oppdatert:
Kairo (NTB-Reuters-Ritzau): Valglokalene i andre del av folkeavstemningen om Egypts nye grunnlov blir holdt åpne lenger enn først planlagt, melder den statlige valgkommisjonen.

Valgkommisjonen har ifølge Egypts kringkasting besluttet at lokalene skal holde åpent til klokken 23 lokal tid, i stedet for opprinnelig til klokken 18.

Forlenget åpningstid forekom også i første del av avstemningen for en uke siden. Avstemningen er delt i to geografisk, offisielt fordi det ellers ikke ville være nok dommere til å inspisere at alt går riktig for seg. 17 provinser stemmer i siste runde, mens 10 provinser stemte for en uke siden.

Grunnlovsforslaget er meget omstridt. Det er vedtatt av den grunnlovgivende forsamlingen etter at venstreorienterte, liberale, kvinnelige og kristne representanter forlot forsamlingen i protest.

Også tidspunktet er omstridt. Opposisjonen mot president Mohamed Mursi mener folkeavstemningen holdes uten at det er ført en grundig debatt om forslaget. President Mursi og Det islamske brorskap støtter forslaget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere