Gå til sidens hovedinnhold

Ei bru - tre hastigheter

Bjøra bru i Overhalla kan passeres med tre ulike hastigheter.

Du kan kjøre lovlig i både 50, 70 og 80 km/t - avhengig av hvilken vei du kjører for å komme til denne brua i Nord-Trøndelag. Det skriver Namdalsavisa.

- Dette var jeg ikke klar over. Jeg mener det skal være 60 km/t i området, sier prosjektleder Olav Olsen i Statens vegvesen som medgir at skiltingen ikke er fullført etter at utbedringene av veien og flyttingen av Bjøra-krysset ble gjennomført i fjor.

De ulike hastighetene framkommer slik:

80 km/t: Kommer du kjørende fylkesvei 760 fra Grong, er siste fartsregulerende skilt oppheving av 60-sonen ved Holandsøya. Da er det med andre ord 80 km/t fram til neste fartsskilt som står ved Himo, eller ved Skogmo om turen går i den retningen etter at Bjørakrysset er passert.

70 km/t: Når man kjører fra Overhalla sentrum i retning Skogmo, står det et 70-skilt ved Himo. Det skiltet blir ikke opphevet før en kommer til 50-sonen på fylkesvei 17 ved Skogmo.

50 km/t: Kommer man motsatt vei, fra Skogmo i retning Overhalla, kommer man fra ei 50-sone som ikke blir opphevet før man har passert Himo.

- Jeg skjemmes!
Prosjektleder Olsen har ingen problemer med å legge seg flat.

- Dette skjemmes jeg over. Jeg forstår at tre ulike hastigheter over ei bru, blir forvirrende. Særlig når den riktige fartsgrensa skal være 60 km/t, sier Olav Olsen.

- Hvordan kan slikt skje?

- Det har sammenheng med at skiltingen langs den aktuelle veistrekningen ikke ble fullført i fjor høst. Det har tatt for lang tid å få brikkene på plass. Hadde jeg vært klar over at det var såpass uklarhet med hensyn til fartsnivået, ville det ha blitt ordnet opp tidligere, sier Olsen.

- Om det ikke bare er fartsskiltene som ikke er i orden, hvilke andre skilt dreier det seg om?

- Blant annet visningsskilt. På bakgrunn av det du nå forteller, vil jeg be våre folk som arbeider med skilting, sørge for å ordne opp så fort som mulig. Det er bare å beklage at det er slik. Som prosjektleder med ansvar for veiarbeidet som ble utført i fjor, er dette mitt ansvar, sier Olav Olsen.

Ukjent for lensmannen
Overhalla-lensmann Erling Lundstadsveen var heller ikke klar over de ulike fartsnivåene før han ble kontaktet av NA.

- Dette er ukjent. Jeg regner med at fartsgrensa over Bjørabrua skal være 60 km/t, sier lensmannen som benekter at «fartsrotet» i området har hatt betydning for politiets gjennomføring av fartskontroller.

- Det er sjelden vi har målinger på akkurat denne strekningen. Det har derfor ikke vært en aktuell problemstilling. Men når situasjonen er slik den blir beskrevet, regner jeg med at Statens vegvesen ganske snart bringer forholdet i orden, sier Erling Lundstadsveen.

Les flere nyheter fra Nord-Trøndelag her.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken