RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Forsvarminister Espen Barth Eide
Forsvarminister Espen Barth Eide Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Eide: - Best for Norge om Storbritannia blir i EU

Sist oppdatert:
Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier det er best for Norge dersom Storbritannia forblir i EU.

Davos (NTB): Til britiske medier anbefaler han ikke landet å gå for en EØS-løsning som Norge.

Storbritannias statsminister David Cameron varslet i en tale onsdag at han vil ha en folkeavstemning om landets deltakelse i EU innen 2017, dersom han vinner neste valg.

Norges utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), som torsdag deltar under World Economic Forum i Davos, sier til NTB at det er en fordel for Norge om Storbritannia forblir i EU.

– Som en historisk og nåværende nær alliert av Norge, så tror jeg vi ser flest fordeler med at Storbritannia fremdeles er en del av EU i fremtiden, og at britisk pragmatisme i mange spørsmål er med rundt bordet når viktige spørsmål blir drøftet i EU i fremtiden, sier Eide til NTB.

Den britiske TV-kanalen BBC har tidligere intervjuet Eide og spurt om han kunne anbefale en EØS-løsning lik den Norge har til Storbritannia. Det gjorde han ikke.

– En ting er hvis du er et land som Norge, hvor EØS er den tetteste integrasjonen vi har klart å gå enig om. Da får man fordelene med det indre markedet, men ulempene med at man ikke får være med å bestemme. Men hvis man allerede er medlem av EU, så synes jeg det er en litt underlig vei å gå. Som jeg sa til dem: Dere må fremdeles implementere alle reglene, men får ikke være med å bestemme lenger, sier Eide, og understreker at han vet det er ulike meninger om dette i Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere