Eide: - Det beste vi kunne håpe på akkurat nå

Oslo (NTB-Ida Kroksæter): Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) mener nyheten om en avtale om det syriske regimets kjemiske våpen er veldig gode nyheter for Syria.

14.09.13 14:57

Lørdag ble USA og Russland enige om en avtale om hvordan det syriske regimets beholdning av kjemiske våpen skal ødelegges. Allerede innen neste uke må president Bashar al-Assad ha levert en liste over hvilke våpen han har og hvor de er.

- Dette er veldig gode nyheter og viktig for denne konflikten. Russland og USA har vært grunnleggende uenige om Syria i to og et halvt år, og det har hindret en konstruktiv tilnærming fra det internasjonale samfunnet, sier Eide til NTB.

- Hvis vi ser tilbake på de siste to ukene, er dette en nesten sensasjonell omdreining. Det har vært en ubehagelig stemning både i og rundt Syria, og mellom USA og Russland, så dette var det beste vi kunne håpe på akkurat nå, sier Eide.

- I forrige uke fremsto det å støtte USA i et angrep, eller å ikke gjøre noe, som de eneste alternativene i denne saken. Det var et vanskelig for mange land som ikke var enig i noen av dem. Nå har Kerry og Lavrov snakket seg ut av de to alternativene, sier Eide. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.