RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eide: - Det beste vi kunne håpe på akkurat nå

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Ida Kroksæter): Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) mener nyheten om en avtale om det syriske regimets kjemiske våpen er veldig gode nyheter for Syria.

Lørdag ble USA og Russland enige om en avtale om hvordan det syriske regimets beholdning av kjemiske våpen skal ødelegges. Allerede innen neste uke må president Bashar al-Assad ha levert en liste over hvilke våpen han har og hvor de er.

- Dette er veldig gode nyheter og viktig for denne konflikten. Russland og USA har vært grunnleggende uenige om Syria i to og et halvt år, og det har hindret en konstruktiv tilnærming fra det internasjonale samfunnet, sier Eide til NTB.

- Hvis vi ser tilbake på de siste to ukene, er dette en nesten sensasjonell omdreining. Det har vært en ubehagelig stemning både i og rundt Syria, og mellom USA og Russland, så dette var det beste vi kunne håpe på akkurat nå, sier Eide.

- I forrige uke fremsto det å støtte USA i et angrep, eller å ikke gjøre noe, som de eneste alternativene i denne saken. Det var et vanskelig for mange land som ikke var enig i noen av dem. Nå har Kerry og Lavrov snakket seg ut av de to alternativene, sier Eide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere