*Nettavisen* Nyheter.

Eide: - En trussel mot internasjonal fred

Oslo (NTB): Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) reagerer sterkt på Nord-Koreas atomprøvesprengning. - Vi fordømmer Nord-Koreas handling på det sterkeste, sier Eide.

- Dette er et alvorlig brudd på normene i prøvestansavtalen, og det er alvorlig fordi det skaper økt spenning i en region der det allerede er betydelige spenninger, sier Eide til NTB.

Han mener at hendelsen er alvorlig nok i utgangspunktet, men er også bekymret for hva atomprøvesprengningen kan føre til i en allerede ustabil region.

- Det er alvorlig fordi det kan utløse nye våpenkappløp i Øst-Asia, noe som bekymrer oss sterkt. Dette er rett og slett en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, mener utenriksministeren.

Eide understreker at det i slike situasjoner er svært viktig at det internasjonale samfunnet står sammen og uttaler seg klart og tydelig.

- Det sterkeste budskapet man kan sende til Nord-Korea nå, er et samlet budskap som kommer fra både Kina og USA og de andre medlemmene fra Sikkerhetsrådet. Hvis det er splid i eller ulikt nivå på reaksjonene, så vil det virke oppfordrende til å fortsette, men jeg tror at et samlet budskap også gi beskjed om hvordan verdenssamfunnet ser på sprengningen, sier Eide. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.