RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eide: - Hellas-drap et alvorlig varsku for Europa

Oslo (NTB): Drapet på en antirasistisk rapper i Hellas er et tegn på at høyreekstreme krefter er i ferd med å slå rot i flere europeiske land, mener utenriksminister Espen Barth Eide.

- Dette er mer enn et drap. Det er også et alvorlig symbol på hvor Europa er på vei, sier Eide (Ap) til NTB.

Den venstreradikale rapperen Pavlos Fyssas (34) ble tirsdag knivstukket og drept på gaten i Aten etter at han ifølge familien ble lokket i en felle av en gjeng høyreekstremister. En 45 år gammel mann med tilknytning til det nynazistiske partiet Gyllent daggry er pågrepet og skal ha innrømmet drapet.

Eide mener drapet har visse likheter med hva Anders Behring Breivik gjorde, og at Norge har et spesielt ansvar for å reagere mot denne type vold på grunn av 22. juli-angrepet.

- I Hellas er en kjent artist som hadde tydelige holdninger mot rasisme, drept. Breiviks ideologi var å gå løs på AUF-ere og regjeringsapparatet fordi de tillater at utlendinger kommer til landet, sier Espen Barth Eide og framholder at det også i Hellas er vanlige folk som «åpner for de andre» som blir ofre for de høyreekstreme kreftene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere