RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eide: - Israel må vise ansvar

Oslo (NTB): Israel er folkerettslig forpliktet til ikke å drive kollektiv avstraffelse av palestinere på Gazastripen, understreker utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Han sier Israel har rett til å forsvare seg, men minner om at de militære mottiltakene mot væpnede grupper på Gazastripen ikke må bli en form for kollektiv avstraffelse.

- I tillegg må skillet mellom stridende og ikke-stridende respekteres slik at sivile tap unngås, sier Eide i en uttalelse fredag.

Utenriksministeren peker på at Gazastripen er et av verdens mest folketette områder og at risikoen for at uskyldige liv går tapt, er stor.

Også de sivile tapene og ødeleggelsene sør i Israel vekker bekymring, understreker Eide. Han kaller de palestinske rakettangrepene mot Israel for uakseptable og sier de må opphøre snarest.

- Hendelsene de siste dagene understreker nok en gang hvordan okkupasjonspolitikken har bidratt til å styrke militante palestinske grupper, sier Eide, som oppfordrer til nye forhandlinger om en tostatsløsning hvor israelere og palestinere kan leve side om side i fred og sikkerhet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere