Eide: - Møtte en sympatisk French i fengselet

Kinshasa (NTB): Dødsdømte Joshua French framsto som sympatisk og hyggelig da UDs spesialutsending Kai Eide møtte ham i Ndolo-fengselet i Kinshasa fredag.

Eide møtte den norske 31-åringen om formiddagen fredag og fortsatte resten av dagen med å møte offisielle representanter fra kongolesiske myndigheter. Han ankom det afrikanske landet torsdag kveld og er forberedt på å være i landet en uke.

- Vi ønsker å få denne prosessen i retning av en løsning og jeg er forberedt på å måtte være her en uke nå, og så komme tilbake igjen så fort det er nødvendig, sier Eide til NTB.

Dagens møter er over. Eide er sliten etter en lang reise og en intens møtedag i mørk dress. Temperaturen i Kinshasa er oppe i 30 grader og det er regntid. Selv om det meste ikke har gått Joshua Frenchs vei i den over fire år lange saken har den erfarne diplomaten og FNs tidligere spesialutsending iført seg et lilla slips, forventningens farge.

- Han gir inntrykk av å være en meget sympatisk person som det er lett å kommunisere med. Jeg likte ham meget godt, sier Eide som legger opp til flere besøk i fengselet i dagene som kommer.

- Jeg håper jeg kan besøke ham i morgen eller overmorgen. Jeg håper jeg kan møte ham så ofte mulig når jeg nå først er her, sier Eide. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.