RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eide: Algerie må gjøre alt for å verne gislenes liv

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Nina M. Eldor): Algerie må først og fremst ta hensyn til gislenes liv, og alle tiltak som iverksettes, må være i tråd med det, understreker norske myndigheter overfor Algerie.

- Det budskapet jeg hadde til min motpart i Algerie, er at gislenes liv må settes i høysetet. Det må være det aller viktigste, og alle tiltak de måtte gjennomføre, må ta solid høyde for det, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), som har vært i kontakt med sin kollega i Algerie.

- Gislene og gisseltakerne er på innsiden, og en god del algeriske styrker er på utsiden. Både gisler og gisseltakere er på en måte låst inne i anlegget og er der sammen, det er det som gjør situasjonen så kompleks, og derfor eventuelle aksjoner må ta hensyn til gislenes liv, sier Eide til NTB.

Norske myndigheter holder også løpende kontakt med myndighetene i landene som de øvrige gislene kommer fra. Eide sier de deler informasjon med hverandre og forsøker å en felles holdning overfor algeriske myndigheter om veien videre.

- Vi følger dette meget nøye, både vi og arbeidsgiver Statoil, og vi har ikke noe informasjon som tilsier at en nordmann er blitt drept, understreker Eide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere