RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eide: Det blir færre NATO-oppdrag på bakken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): NATO har gått lei av ambisiøse intervensjoner etter Afghanistan-oppdraget, og det blir lenge til neste gang alliansen går inn i et fremmed land med store bakkestyrker, mener forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap).

- Operasjoner i land som Afghanistan har gjort at NATO har blitt stadig dårligere på det vi ble opprettet for å kunne gjøre: beskytte hjemmeområdene, sier Eide til Klassekampen.

NATO og Norge er nå i gang med tilbaketrekkingen fra Afghanistan. Samtidig tegnes det et bilde av militære støttespillere som kutter i forsvarsbudsjettene og nye stormakter reiser seg.

Espen Barth Eide mener blikket må vendes bort fra operasjoner i land som Afghanistan, som ligger utenfor alliansens artikkel fem-område.

- Dette, sammen med erfaringene fra Afghanistan, maktforskyvningen med nye stormakter og den økonomiske krisen peker i retning av at vi vil få færre store og ambisiøse landmilitære operasjoner, sier Eide, som tidligere i sommer advarte mot en militær intervensjon i Syria. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere