*Nettavisen* Nyheter.

Eide: Grunn til å tro på tilbakeholdenhet

Oslo (NTB): Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier det er grunn til å tro at de algeriske sikkerhetsstyrkene holdt seg i ro så lenge det var mulig før de aksjonerte lørdag.

19.01.13 20:26

Etter aksjonen torsdag, uttrykte en rekke vestlige land skepsis til det de antydet var overdreven maktbruk. Men, da sikkerhetsstyrkene angrep gisseltakerne igjen lørdag, var det nødvendig, sa Eide på en pressekonferanse lørdag kveld.

- Algeriske sikkerhetsstyrker tok seg lørdag morgen inn på gassanlegget der de siste gisseltakerne oppholdt seg. Vi har grunn til å tro at de holdt seg rolig så lenge det var mulig, før situasjonen utviklet seg slik at det ble nødvendig å gripe inn for å redde de siste gjenværende gislene, sa utenriksminister Eide lørdag kveld.

Han sa også at norske myndigheter har fått et stadig klarere bilde av hva som er skjedd, og at informasjonen fra myndighetene i Algerie er blitt stadig bedre.

Han sa også at alle ressurser nå settes inn på å avklare hva som er skjedd med de fem norske som det ennå ikke er gjort rede for. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.