Gå til sidens hovedinnhold

Eide møter French fredag morgen

Kinshasa (NTB): Den norske toppdiplomaten Kai Eide ankom Kongo torsdag kveld og skal allerede fredag morgen møte Joshua French i fengselet.

- Det aller første jeg vil gjøre er å møte Joshua French. Jeg tar sikte på å gjøre det så tidlig som mulig i morgen. Så må jeg selvfølgelig også ha en diskusjon med dem som har vært her noen dager, slik at det blir en skikkelig overlapping, sier Kai Eide til NRK torsdag kveld.

Eide erstatter Andreas Gaarder som Utenriksdepartementets spesialutsending til Kongo. Gaarder ble sendt til Kongo etter at det ble kjent at French var tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland. Moland ble funnet død på cella 18. august.

Gaarder har allerede møtt French i fengselet og har også flere ganger tidligere vært i Kongo som UDs spesialutsending i denne saken. Både Kai Eide og Andreas Gaarder møter norsk presse i Kinshasa fredag.

For Eide er det aller viktigste nå å få møtt Joshua French.

- Det er han vi forsøker å hjelpe, han er personen som står i sentrum for alt vi gjør her. Utenriksministeren er veldig opptatt av at vi skal bruke de ressursene vi har, sier Eide. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren