*Nettavisen* Nyheter.

Eide møter moren til Joshua French

Utenriksminister Espen Barth Eide på pressekonferansen søndag 18.august (2013), der han uttalte seg om at Tjostolv Moland var funnet død. Foto: Cornelius Poppe (NTB Scanpix)

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) møter mandag moren til Joshua French, Kari Hilde French, for å snakke om dødsfallet til Tjostolv Moland.

Det opplyser Utenriksdepartementets pressetalsmann, Ketil Elsebutangen, til NTB. Møtet finner sted i Utenriksdepartementet, og Kari Hilde French møter sammen med advokat Hans Marius Graasvold.

Familiene til Tjostolv Moland og Joshua French mener norske myndigheter ikke har gjort en god nok jobb med å hjelpe de to. Søndag ble Moland funnet død på fengselscella i Kinshasa.

Kari Hilde French oppfordrer på bloggen sin det norske folk til å la det bli « en storm mot UD og våre myndigheter».

- Skriv, ring, send sms og mailer til UD, statsminister, justisminister og våre norske politikere. De rødgrønne har gjort lite og opposisjonen har heller ikke, med noen få unntak, vært noe interessert i å gjøre noe med Kongo-saken, fortsetter hun.

Hun skriver også at familien har grått mange tårer over Tjostolv Molands død:

«Hvordan Molands må ha det kan vi ikke engang forestille oss. Og hvordan Josh måtte ha det orker jeg heller ikke å tenke på. Da han ringte meg for siste gang i ettermiddag var han på vei til cella for å låses inne, alene. Der sitter han i kveld ved plastbordet med Tjostolvs plaststol tom. I samme celle hvor han fant sin venn død. Vi ber mediene vise forståelse for at vi ikke orker å snakke med dem». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.