Gå til sidens hovedinnhold

Eide ønsker et USA som tar tak i Midtøsten-konflikten

Oslo (NTB): Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) håper Barack Obama i løpet av de neste fire årene vil ta tak i konflikten mellom palestinerne og Israel.

- Av alle konflikter i verden, trenger konflikten i Midtøsten et helt spesielt fokus fra USA for å kunne løses. Jeg håper at Obama nå føler seg friere til å gå tungt inn mellom Israel og palestinerne enn det var mulig i hans fire første år, siden han nå ikke kan gjenvelges, sier Eide til VG.

Ifølge Eide har forholdet mellom Norge og USA har vært sjeldent godt de siste fire årene, og ser fram mot videre samarbeid med Barack Obama.

- En stor forskjell fra Bush til Obama var jo synet på internasjonalt samarbeid. Obama har et helt annet syn på viktigheten av internasjonalt samarbeid i FN, og selv om Asia kommer stadig mer i forgrunnen i forhold til Europa, står Obama støtt på NATO-samarbeidet. Det skal Norge være glad for, sier Eide.

- Vi vil selvsagt kunne samarbeide godt med enhver amerikansk president, men sett fra mitt ståsted i Ap er det alltid det beste at vinneren står oss nært ideologisk, og at vi har et godt samarbeid fra før, sier utenriksministeren. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley