*Nettavisen* Nyheter.

Eide på nytt besøk i fengselet

Kinshasa (NTB): Norges spesialutsending Kai Eide var lørdag formiddag på et nytt besøk i Ndolo-fengselet i Kinshasa for å besøke dødsdømte Joshua French.

14.12.13 15:35

Under besøket fikk French et referat fra Eide om hva som har skjedd i saken så langt.

NTB har snakket med både Eide og French, men ingen av dem vil si noe særlig om forhandlingene som nå pågår med kongolesiske myndigheter. French ber om forståelse for at han ikke kan kommentere prosessen før han vet hva som skjer med saken videre.

Eide sa fredag at han vil være tilbakeholden med å fortelle mediene hva slags strategi han har lagt opp i forhandlingene med kongolesiske myndigheter. Det et derimot klart at han skal ha et tett program hvor han skal møte flere representanter for styresmaktene. Så langt har han beskrevet møtene med myndighetene som gode og nyttige.

Han skal også forsøke å besøke French i Ndolo-fengselet så ofte han får anledning til i løpet av dagene han er her. Eide kom til Kongo torsdag og er forberedt på å være i landet i en uke.

For åtte dager siden ble Joshua French uventet tiltalt for drap på sin venn og cellekamerat Tjostolv Moland i august. Fredag sa statsminister Erna Solberg at også utenriksminister Børge Brende et parat til å reise til Kongo på kort varsel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.