Eide: Situasjonen i Syria svært alvorlig

Tel Aviv/Oslo (NTB-Nina Haabeth): Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) ser at krigsretorikken fra Vesten er trappet opp mot Syria, men påpeker at ingen beslutninger er tatt.

27.08.13 20:59

- Det er flere ting som tyder på at enkelte land forbereder seg på mulige aksjoner, men det er ikke tatt noen beslutninger. Jeg vil nøye meg med å si at det er en meget alvorlig situasjon i Syria, som det er viktig at verdenssamfunnet forholder seg til. Men for Norges del er det bare aktuelt å delta i en eventuell militæraksjon under FN-mandat, sier Eide i en kommentar til NTB på telefon fra Israel.

- Jeg snakket med min danske kollega for meget kort tid siden, og vi er overhodet ikke på kollisjonskurs. I samtalen med ham gikk det fram at vi har helt sammenfallende syn. Det er ingen forskjell på våre syn, understreker Eide, som mener det kan være måten folk gjengis i mediene på som kan skape et slikt inntrykk.

- Jeg tror nå det er viktig at jeg holder meg til å kommenterer på Norges vegne, sier han. Og vi er helt klare på at det må foreligge et FN-mandat, gjentar han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.