Gå til sidens hovedinnhold

Eide skal møte Benjamin Netanyahu

Kairo (NTB-Steinar Schjetne): Israels statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet i siste liten at han vil ta imot Espen Barth Eide (Ap) i løpet av de tre dagene den norske utenriksministeren er på besøk i Midtøsten.

Først da flyet sto på rullebanen på Gardermoen, kom bekreftelsen fra israelsk hold om at Eide får møte Netanyahu. Fra før var det avtalt møter med politikere på lavere nivå i den nyutnevnte regjeringen.

- Jeg opplever ikke noe politisk drama i dette. Det er bra at møtet vårt skjer på øverste politisk hold, slik det også skjer i Egypt og i Palestina på denne reisen, sier Eide til NTB.

Utenriksministeren innledet tirsdag kveld en tre dager lang reise i Midtøsten. Det er Espen Barth Eides første reise til regionen etter utnevnelsen. Han skal møte blant andre Egypts president Mohamed Mursi, FNs spesialutsending til Syria Lakhdar Brahimi, Palestinas president Mahmoud Abbas og statsminister Salam Fayyad - og altså den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

Ifølge VG ønsket Eide et møte med Netanyahu i forkant av møtet i giverlandskomiteen i mars, men israelerne holdt tilbake som en reaksjon på at Norge stemte for å gi Palestina observatørstatus i FN.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser