RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eidesvik preget av mindre flåte

Sist oppdatert:
Eidesvik Offshore måtte både inntekter og resultater fall i andre kvartal som følge av redusert flåte.
Illustrasjonsfoto

Med tre fartøyer som er solgt sammenlignet med andre kvartal i fjor, samt forsinkelse i levering av et nybygg, samt et femte fartøy inne til konvertering, så falt inntjeningen til supply- og offshorerederiet Eidesvik.

Driftsinntektene i andre kvartal endte på 167 millioner krone ri andre kvartal med et driftsresultat på 28,2 millioner kroner. I samme periode i fjor hadde rederiet driftsinntekter på 191,6 millioner kroner og et driftsresultat på 48,2 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på 59,5 millioner kroner etter urealiserte agiogevinster på 32 millioner kroner. I samme periode i fjor endte overskuddet før skatt på 74,8 millioner etter urealiserte agiogevinster på 26,5 millioner kroner.

I likhet med Farstad Offshore så er Eidesvik skeptiske til de store ordrene innen det konvensjonelle supplymarkedet.

- Vi opprettholder vår bekymring for det høye antallet nybygg som kommer inn i markedet for plattformforsyningsskip og ankerhåndteringsfartøy. Vi ser imidlertid positivt på utviklingen i etterspørselen etter mer avanserte skip, skriver Eidesvik.

I tillegg merker bransjen generell økning i kostnadene til drift og bygging av skip på grunn av knappheten på mannskaper og den lange leveringstiden på utstyr og servicepersonell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere