RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eidsiva har sikret overskuddet

Sist oppdatert:
Eidsiva Rederis snuoperasjon har vist som meget vellykket, og rederiet forventer nå overskudd fremover på bakgrunn av de langsiktige bilskipskontraktene
Eidsiva fikk et overskudd etter skatt og minoriteter i andre kvartal på 3,9 millioner kroner, mot et underskudd på 4 millioner i samme periode i fjor. Samlet for første halvår ble overskuddet på 6,5 millioner, etter et driftsresultat på 34,6 millioner kroner.

Det er selskapets snuoperasjon og oppkjøp av fem bilskip som går på lange kontrakter til bilskipsrederiet Eukor som har fått skuta på rett kjøl. Eukor eies i hovedsak av Wilh. Wilhelmsen og deres partner Walleniusrederiene.

Befraktningsavtalene løper til varierende tidspunkt i 2008 med ytterligere opsjoner for befrakter.

- Da inntjeningen primært stammer fra faste langsiktige fraktavtaler, forventes nivået fra 1. halvår å bli opprettholdt fremover, skriver rederiet i en kommentar.

Eidsiva eier i tillegg til de fem bilskipene andeler i tre andre bilskip- og roro-skip, samt bilfergen Langeland og 25 prosent i gasskipet Norgas Sailor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere