RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eidsiva preget av dollarfall

Sist oppdatert:
Rederiet Eidsiva fortsetter å vise god inntjening etter at de i fjor fikk på plass langsiktige frakteavtaler og en portefølje av bilskip. Svakere dollar trakk noe ned
Det viser også tredje kvartalstallene med et overskudd før skatt på 9,7 millioner kroner, ned fra 15 millioner i samme periode i fjor.

Driftsinntektene falt fra 39,6 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 32,3 millioner kroner i årets kvartal. Det ga et driftsresultat på 11,6 millioner, ned fra 21,4 millioner i tredje kvartal i 2003.

Årsaken til inntekts- og resultatfallet i tredje kvartal sammenlignet med fjoråret er i hovedsak en svekket dollar. Rederiet har store deler av sin inntjening i dollar. I tillegg ble bilskipet Virana dokket i kvartalet med tilhørende inntektsbortfall.

Eidsiva forventer at resultatene vil fortsette å holde samme nivå i de kommende kvartalene som følge av at rederiets flåte er bundet opp på lange kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere