RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eidsiva vurderer erstatningssøksmål

Sist oppdatert:
Rederiet Eidsiva vurdere nå å gå til erstatningssak mot det statseide fergerederiet Scandlines, etter at sistnevnte har blitt bøtelagt for brudd på konkurransereglene
Bakgrunnen er at forholdet Scandlines nå er bøtelagt for var en av hovedgrunnene til at Eidiva og Fosen Trafikklags fergesatsning Easy Line gikk konkurs.

Ifølge en rekke danske aviser torsdag, har fergeselskapet som er eid av den tyske og danske stat, blitt forelagt en bot på 1,7 millioner danske kroner for brudd på konkurransereglene. Straffen består av 0,5 millioner i bot, og beslagleggelse av 1,2 millioner kroner i fortjeneste.

Det var i 1998-1999 at Scandlines gjorde en rekke avtaler med ulike busselskaper hvor de fikk kjøre en dagspassasjerer på tollfri innkjøpsturer på Scandlines ferger. Dette var et svar på Easy Lines etablering av en konkurrerende fergerute.

Scandlines var på det tidspunktet totalt dominerende i det danske markedet, og dermed var avtalene forbudt.

Boten fra de danske konkurransemyndighetene åpner for et erstatningssøksmål fra Easy Lines eier. Fergerederiet ble til slutt slått konkurs etter å ha blitt møtte med fleste motstandsknep av monopolisten Scandlines.

Tidligere direktør i Easy Line, Tom Bringsværd, nå styremedlem i Eidsiva, opplyser til de danske avisene at de vurdere saken sammen med bobestyrer.

Scandlines avviser på sin side et slikt erstatningskrav, siden Easy Line fikk utbetalt 700.000 euro i et forlik for å unngå fremtidige søksmål.

Relatert sak: Mer dansk trøbbel for Eidsiva og Fosen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere