Gå til sidens hovedinnhold

Eidsvåg fikk Prøysens ærespris

Oslo (NTB): Siri Nilsen fikk Prøysenprisen, Bjørn Eidsvåg ble tildelt Prøysens ærespris, mens Teskjekjerringprisen gikk til Svein og Egil Nyhus.

Prøysenåret ble åpnet på Det Norske Teatret i Oslo med en rekke prisutdelinger og festoppsetning på hovedscenen søndag.

Prøysenprisen gikk til Siri Nilsen, datter av Lillebjørn Nilsen, som selv vant denne prisen for 30 år siden. Siri Nilsen beskrives som en av få artister i sin generasjon som synger på østnorsk og som har nådd ut til et større publikum.

Brødrene Svein og Egil Nyhus fikk årets Teskjekjerringpris for arbeidet som tegnere og forfattere både i bokform og på veien med opptredener for barn gjennom mange år. Nyhus-brødrene beskrives som seriøse, hardtarbeidende kunstnere som tar barn på alvor og gir dem det beste.

Prøysens ærespris gikk i år til Bjørn Eidsvåg som beskrives som en av våre aller beste låtskrivere og artister.

- Siden debuten i 1976 har han nådd fram til et stort publikum, ikke minst på grunn av sine personlige tekster. Eidsvåg har en sjelden evne til å finne de riktige ordene og tonene for å formidle livet i alle livets farger og stemninger. Og lik Prøysen bruker han sin egen dialekt i alt han framfører og er en glitrende formidler, heter det i juryens begrunnelse. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter