*Nettavisen* Nyheter.

Eidsvolltunnelen kan bli stengt i flere måneder

Eidsvoll (NTB): Eidsvolltunnelen på E6 i Akershus kan bli stengt i flere måneder etter en brann natt til tirsdag.

En person mistet livet etter å ha kjørt i fjellveggen i tunnelen ved 2.30-tiden natt til tirsdag. Bilen begynte å brenne, noe som førte til kraftig varmeutvikling i tunnelen. Etter en halvtimes tid var brannen slukket.

Ved 7.30-tiden blusset brannen opp igjen, og det brant i isolasjonsmateriale i tunnelen. En gravemaskin ble brukt for å rive ned deler av taket, og det ble sett åpne flammer. Midt på dagen fikk brannmannskapene kontroll over brannen. Tunnelen ble påført store skader, skriver Romerikes Blad.

- Skadene er omfattende. Brannen har spredt seg om lag 150 meter innover i løpet bak sprøytebetongen i taket, sier avdelingsdirektør Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen i Akershus.

Taket i tunnelen må trolig rives. Mens reparasjonsarbeidet pågår, skal trafikken gå i to felt gjennom sørgående tunnelløp. Ifølge NRK kan tunnelens nordre løp bli stengt i flere måneder.

Tunnelen er isolert med PE-skum. Dette er et brannfarlig stoff som finnes i nærmere 200 tunneler i Norge. Stoffet brukes for å hindre vann i veibanen. Det hindrer også at det dannes is, og at fjell sprekker. Løsningen er billigere enn full utstøping, som brukes i tunneler lenger sør i Europa. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.