RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eiendomskrise for Schibsted i Sverige (Ny)

Sist oppdatert:
Det er eiendomskrise for den svenske Schibstedavisen til Kjell Aamot, Svenska Dagbladet. Eiendomsmeglerne flytter nå annonsene sine til gratisavisen Metro
(Nytt: Kommentarer fra Schibsted)

Schibsted informerer om at det i løpet av høsten 2003 har vært ført forhandlinger med de store eiendomsmeglerne i Stockholm. Forhandlingene har blitt ført med de store avisene om bruk av annonsekanal for eiendomsannonser. Nå har eiendomsmeglerne inngått en avtale med gratisavisen Metro. Schibsted opplyser at avtalen ikke er eksklusiv for Metro.

- Svenska Dagbladet har i dag inntekter i størrelsesorden 100 millioner kroner fra eiendomsannonser i Stockholmsområdet, men avtalen med eiendomsmeglerne er ikke eksklusiv og det vil bli iverksatt ulike markedstiltak for å kompensere for tapet, skriver Schibsted i meldingen.

- Det leder til at en større andel annonser går til Metro og at vi kommer til å miste inntekter i Svenska Dagbladet, selvsagt. For Svenska Dagbladet innebærer det en negativ inntektsutvikling, sier Schibsteds finansdirektør Trond Berger til Nyhetsbyrået Direkt.

Berger vil ikke si noe om det vil komme personalkutt i den svenske avisen Svenska Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere