RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eiendomsmeklerne vil ha slutt på lokkeprising

Oslo (NTB): I forrige uke ble det kjent at Forbrukerombudet mistenkte fem eiendomsmeglerkontorer for å ha brukt lokkepriser. Nå går bransjen selv til felts mot det den kaller unormale avvik.

Ombudet ble mistenksom etter at det ble avdekket at mer enn 60 prosent av boligannonsene fra disse kontorene hadde prisantydninger som lå minst 100.000 kroner under verditakst.

I en pressemelding fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) tirsdag, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer at bransjen har nulltoleranse mot bruk av lokkeprising og at Eff har vedtatt en tiltaksplan for å komme dette til livs en gang for alle.

- Eiendomsmeglingsbransjen er en seriøs bransje, med fokus på å ha best mulig omdømme. Nå har medlemmer fått en frist til 15. mai på å rydde opp i eventuelle interne forhold. Fra og med denne datoen vil vi ved eventuelle unormale avvik iverksette tiltak, sier Dreyer.

Blir medlemmer i Eff gjentatte ganger dømt for bruk av lokkepris i Reklamasjonsnemnda for Eiendomsmeglingstjenester, vil foreningen rapportere dette til Forbrukerombudet og Finanstilsynet.

Eff har besluttet at meglere i tillegg til å følge selve bransjenormen, skriftlig skal informere alle boligselgere som ønsker å markedsføre med en prisantydning under verditakst og/eller meglers prisvurdering, om at markedet vil forvente aksept på bud på prisantydning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere