RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eiendomsmeklerne vil lagre samtaler fra budgivere

Oslo (NTB): Eiendomsmeklere som mottar bud og aksept via telefon, skal ta opp og lagre samtalene, foreslår Norges Eiendomsmeglerforbund i et høringssvar til Finansdepartementet.

Finansdepartementet har sendt på høring et forslag om endring i eiendomsmeglingsforskriften om dokumentasjon av budrunder. Finanstilsynet har fra før gitt sitt svar til forslaget, og har uttalt at det bør innføres skriftlige budrunder.

Norges Eiendomsmeglerforbund er enig i at skriftlige budrunder bør innføres, men det er ikke nok, ifølge forbundet.

- Det er flere svakheter i Finanstilsynets forslag om skriftlighet ettersom det ikke vil forhindre påstander om hva som muntlig er sagt av megler og interessent. Dokumentasjon fra en lydlogg vil ivareta formålet med å verifisere eller avkrefte påstander om hva som har blitt sagt i en budrunde både av interessenten og eiendomsmegleren, sier styreleder Tormod Boldvik i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Han mener at lydopptak vil fjerne enhver tvil om hva som har blitt sagt i forbindelse med budrunder per telefon.

I sitt høringssvar foreslår forbundet også at det må stilles strenge krav til hvem som skal få innsyn i opptakene, slik det i dag fungerer i finansbransjen, for eksempel ved aksjehandel og finansrådgivning. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere