RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ein bisschen Liebe

Foto: Øystein Øvrebø (iBergen.no)
Mens han snyter nesen sier tyske Michael ja til sin brud på Hurtigruten i Bergen.

(iBergen.no) Michael og Petra er det fjerde tyske paret i sommer som reiser den lange veien til Bergen for å gifte seg.

Hemmelig bryllup
Hver sommer gjentar det seg. Forelskede tyskere kombinerer bryllup med Norges-ferie og får Bergen tingretts offisielle stempel på at de nå kan regnes som rette ektefolk å være.

For Michael Weber (41) og Petra Brechenmacher (36) fra Frankfurt i Tyskland gikk en årelang drøm i oppfyllelse søndag da de endelig kunne gifte seg. Og det i all hemmelighet.

- Det er ingen hjemme som vet at vi gifter oss. I alle år har de mast på oss: «har dere giftet dere nå?». Så nå blir det gøy å endelig kunne svare ja på det spørsmålet, sier en lykkelig Michael Weber til iBergen.no.

Kombinerte ferie med bryllup
Paret valgte Hurtigruten som åsted for vielsen etter forslag fra Petra.

- Hvert år har noe kommet i veien for bryllupsplanene, så da vi bestilt ferien med Hurtigruten foreslo jeg for Michael at vi kunne gifte oss på båten. Den første ferien vi noensinne hadde sammen var til Bergen for 17 år siden, så dette var perfekt, forteller Petra Brechenmacher.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kapteinen som forlover
Etter seks uker med intens planlegging og telefonering til offentlige kontorer, Hurtigruten og Bergen tingrett kan paret som har vært kjærester i 19 år endelig stå foran vigsler Angelica Alme i biblioteket på cruiseskipet.

Det fortøyde skipet heller litt mot venstre idet paret og de to forloverne kaptein Edgar Solstad og overstyrer Tommy Eliassen trer fram til «alteret». Beveget av stundens alvor må Michael hente fram en Kleenex fra innerlommen.

Feiret med champagne
Mens Alme leser opp vigselstalen på tysk, må han tårevåt snyte nesen før han hulker fram et «ja». En mer samlet Petra får også sagt «ja» og dermed er de blitt gift i Bergen.

Mens de forsyner seg med champagne og bløtkake etter seremonien forteller de nygifte at de er svært fornøyde med å slippe unna en stor bryllupsfest.

- Dette passer bedre for oss. I kveld skal vi spise en bedre middag før vi reiser videre mot Oslo i morgen, sier Michael.

Norge romantisk?
- Hva er det med Norge som gjør at så mange tyskere vil gifte seg her? Er det regnet som spesielt romantisk? vil vigsler Alme vite.

- Nei, ikke i det hele tatt. Tyskere anser Norge som kaldt, men med vakker natur, svarer paret.

Hvorfor tyskere valfarter til Bergen for den viktigste dagen i sitt liv er ennå et mysterium. Verken turistinformasjonen i Bergen, folkeregisteret eller den tyske ambassade har et godt svar på fenomenet. Men Alme, som har daglig kontakt med parene, har sin egen teori.

- Jeg tror tyskere føler et slektskap med nordmenn. De liker oss, rett og slett, og har en forståelse for oss. Av og til spør jeg parene hvorfor de valgte Bergen og da får jeg ulike svar hver gang. Et par som ble viet i fjor sommer sa de valgte Bergen fordi det var her de møtte hverandre. Men det blir litt som når nordmenn reiser til Roma og gifter seg. Man kombinerer ferie med bryllupsreise, sier hun.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere