Eirik (19) ble tilbudt plass på skole han ikke hadde søkt på

Eirik Finnstein ble svært overasket da han så at han var kommet inn på en linje og et årstrinn han ikke hadde søkt på. Inntakskontoret bekrefter at de har gjort en feil.

Eirik Finnstein ble svært overasket da han så at han var kommet inn på en linje og et årstrinn han ikke hadde søkt på. Inntakskontoret bekrefter at de har gjort en feil. Foto: Privat

- Dette er så dumt som du kan få det.

10.07.15 21:22

Eirik Finnstein (19) forstod ingenting da han fikk svar på hvilken linje han hadde kommet inn på til neste skoleår.

Han hadde nemlig aldri søkt på skoleplassen han ble tilbudt: En plass ved Bygg og anleggsteknikk VG1 (Første klasse videregående), som han allerede har gått.

Alle skoleplassene han har søkt på var VG2. De er han heller ikke satt på venteliste til.

- Dette er jo så dumt som du kan få det. Når du har søkt på en skoleplass, skal du vel bare kunne komme inn på noe du selv har søkt på, sier Finnstein.

- Redd jeg ikke får skoleplass

Forrige skoleår ble han tilbudt en plass ved Klima, energi og miljø VG2, som han takket nei til.

- Jeg har bestått alle fag og fikk godkjent førsteåret. Jeg ble også tildelt skoleplass ved andre året på Klima, energi og miljø i fjor, så jeg forstår ikke hvorfor de nå kun tilbyr en plass på VG1, forteller han.

Finnstein har gitt Inntakskontoret beskjed om det som har hendt, men siden han ringte sent på dagen fikk han beskjed om at de ikke kunne se på saken før neste uke.

- Forhåpentligvis får vi ordnet dette, men dette skal jo ikke skje. Jeg lurer på hvordan det går an at jeg kommer inn på en annen linje og et annet år enn jeg har søkt på. Nå er jeg redd for at jeg ikke får noen skoleplass, sier han.

Vil se nøye på saken

Fylkesutdanningssjef i Nordland, Tone Vangen, innrømmer overfor Nettavisen at det er gjort en feil.

- Inntaksleder sjekket saken i kveld og han opplyser at det er gjort en feil. Når vi jobber med nesten 10.000 saker skjer det av og til. Søkeren vil bli kontaktet og vi skal rette opp feilen slik at han får det tilbudet han har rett på, sier Vangen.

- Kan det vært gjort feil med andre søknader også?

- Jeg kan ikke si at det ikke er gjort andre feil, men inntaksleder har fortalt at det var gjort en manuell vurdering i saken og gjort en feil. Det er ikke en datasystemfeil, så det er ingen følgefeil på dette, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.